de en

Melitta, Headquarters

––––

The Studio Bachmannkern was commissioned with refurbishment of the foyer of Melitta company headquarter in Minden. The goal was to design the brand space as an all-encompassing experience. An optimal staging of history, competence and corporate values, combined with high quality of hospitality.

For an authentic presentation of the company's success story, which is lasting for more than 100 years now, the designers selected a hand-written illustration on black panels. An additional increase of brand identity was achieved by incorporating historical milestones from the very beginning to the present and the placement of product highlights in wood cubes.

Seating areas, branded In the colors of the company group were separated by wooden dividers and equipped with high quality furniture. An individual greening concept has been developed for the freestanding high tables.